Promóció

Közösséget épít a futás

2017. július 07. péntek - 09:29 / PP
  •    

Az NN Biztosító célja, hogy mindenhol, ahol az emberek úgy érzik, hogy történhet velük valami, ott jelen legyen szolgáltatásaival. A sport támogatása közel áll ehhez a filozófiához.

runaddictAz NN Biztosító társadalmi felelősségvállalása részeként elkötelezetten támogatja a futást Magyarországon és csoportszinten is. Ez olyan sport, amely sokakat érint, részvételre buzdít – szemben a látvány-csapatsportokkal, amelyeket a többség legfeljebb néz, de nem űz –, és könnyedén elkezdhető.

– A futáshoz nem kell más, csak egy futócipő, bárhol és bármilyen életkorban elkezdhető egyedül is. Így könnyen elindulhatunk az egészségesebb élet irányába – nyilatkozta Csanda Gergely, az NN Biztosító kommunikációs vezetője.

A csoport ötven versenyt támogat tizenegy országban. Magyarországon 2015 óta fő támogatója az évente rendezett Ultrabalatonnak, amely népszerű verseny hivatalos megnevezése is NN Ultrabalaton. Idén augusztusban először az éjszakai életet is felpezsdíti a biztosítótársaság: a 2014 óta Budapest szívében megrendezett Night Run Budapest futórendezvény névadóiként várják a futókat az izgalmas nyáresti városi eseményen. Nyáresti szellő, Európa egyik legszebb városának fényei, a Duna illata, a DJ által diktált tempó lüktetése, a rajt eufóriája és a célba érés öröme fáklyafény mellett. Az idei verseny a Budai Várba való felfutással indul, majd a Szabadság hidat követő fordító után a rakparton fut tovább a mezőny.

– Tavasszal az NN Group bejelentette, még magasabb szintre emeli a futás támogatását, és közösen a Nike-kal és a Global Sports Communicationnal megalakította az NN Running Teamet, amely csapatban hatvan profi és félprofi futó – olimpiai bajnokok, csúcstartók, top maratoni atléták – vesz részt. Ők az NN és a Nike színeiben együtt indulnak, és reméljük, nyernek a versenyeken. Ez azért különleges, mert a futásról azt mondják, hogy magányos sport, holott a csapattagok együttműködésén, egymás segítésén az edzéseken és a versenyeken is sok múlik – mondja Csanda Gergely.

A szakember szerint a jó CSR bevonó. Megtestesíti azokat az értékeket, amelyeket a vállalat magáénak vall, és bevonja az érintetteket, kezdve a kollégáktól a részvényeseken át az ügyfelekig.

– Számunkra fontos a társadalmi szintű futóközösség építése is. A kollégáink tavasszal az Ultrabalatonra készülnek, nyáron az éjszakai városi futásra. De készülnek azokra a versenyekre is, amelyeket nem támogatunk, például gyűjtenek pénzt a futással a Bátor Tábor támogatására is. Ezek az események erősítik a munkatársi közösséget, de az egész társadalomban is érezhető a közösségépítő erejük. Készítettünk egy kutatást*, hogy jobban megértsük a futók motivációit és céljaikat. Azt látjuk, hogy nyolcszázötvenezer ember fut rendszeresen Magyarországon, és a számuk folyamatosan nő. A versenyeken általában százezer fő indul, de vannak, akik több eseményen is részt vesznek. A kutatás szerint az emberek alapvetően egyedül futnak, átlagosan négy-öt kilométert. Ez a teljesítmény elég ahhoz, hogy egészségesebben éljünk, jobban érezzük magunkat, és könnyedén beilleszthető a napi rutinba. A felmérésünkből az is kiderült, hogy a futók hatvankét százaléka visz magával valamilyen technikai eszközt sportoláshoz, legtöbbször mobiltelefont, harmincnyolc százalékuk pedig valamilyen futáshoz kapcsolódó applikációt is használ – emeli ki Csanda Gergely.

Az alkalmazásokra a többségnek (nyolcvannégy százalék) azért van szüksége, hogy tudja, hány kilométert futott. Ötvenhat százalék a futótevékenységét követi, harmincöt százalék pedig az elégetett kalóriát tartja számon velük. A megkérdezettek kétharmada örülne annak, ha egy futóalkalmazással pontokat gyűjthetne, amelyeket különböző futáshoz szükséges sportfelszerelések és kiegészítők vásárlására fordíthatna. Ez utóbbi adta az ötletet az NN számára, hogy egy új mobiltelefonos applikációval is hozzájáruljon a futók élményéhez. A runaddict – ingyenesen letölthető Androidra és iOSre is – a kitűzött célok elérését különféle vásárlási kedvezményekkel jutalmazza: a felhasználók a megtett kilométerekért cserébe pontokat gyűjthetnek, melyeket az alkalmazás partnereinél futással, sportolással és egészséges életmóddal kapcsolatos kedvezményekre válthatnak be. Ezenkívül még számos funkciója van az alkalmazásnak, és az elérhető szolgáltatások köre folyamatosan bővül.

– A versenyre nevezéshez vagy összegyűjtött pontjaiért ajándék csoportos élet- és balesetbiztosítást ad a futónak az NN, melyhez asszisztencia szolgáltatások is párosulnak: a hét minden napján 0–24 órában orvosi call centert hívhatnak, megszervezhetik ortopédiai vizsgálatukat, és telefonos edzői konzultációt is kérhetnek. Az NN így is arra bíztatja az embereket, hogy váljanak a futóközösség részévé.

*A 18–59 éves magyar internetezők körében végzett országos, reprezentatív kutatás, 1360 fős kiinduló mintán – Országos reprezentatív online panel, runaddict – NN Biztosító

NN_Group_v1.0_logo_01_rgb_fc_2400

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor