államadósság

államadósság, államkötvény, kína

A magyar államadósság is kelendő Kínában

piacesprofit.hu

Kétszeres túljegyzés mellett egymilliárd jüan értékben hároméves futamidejű 4,85% százalékos kamatozású Panda kötvényt értékesített a Magyar Állam a kínai piacon. Hazánk az első külföldi kibocsátó, amelynek mindkettő, a belső (Panda) és a külső (hong-kongi) piacon kibocsátott jüankötvénye is van.

Tovább olvasom »
államadósság, államcsőd, befektetések, csőd, hitelminősítés, magyarország, Moody's, standard & poor's

Már csak az államadósok felének van befektetési ajánlású osztályzata

PP/MTI

A Moody’s Investors Service által kockázati besorolással ellátott államadósoknak már csak a felére érvényes befektetési ajánlású osztályzat. A nemzetközi hitelminősítő péntek este Londonban ismertetett éves összegzése szerint az ilyen besorolású államadósok arányának folyamatos csökkenését részben a kockázatosabb feltörekvő piaci szuverén kötvénykibocsátások növekedése okozza – írja az MTI.

Tovább olvasom »
államadósság, befektetési hajlandóság, beruházási hajlandóság, eu, euróövezet, európai unió, gdp-növekedés

Egyelőre stabil az európai gazdaság

PP/MTI

Gyarapodás jellemzi az európai gazdaságot, az egyenletes növekedés várhatóan idén és jövőre is nagyjából állandó ütemben folytatódik – közölte Pierre Moscovici, az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi biztosa Brüsszelben, az uniós bizottság csütörtökön közzétett tavaszi gazdasági előrejelzésének ismertetésekor.

Tovább olvasom »
államadósság, államadósság kezelő központ, befektetési alapok, kamat, megtakarítás, megtakarítások

A piaci megtakarítások kárára mehet az állampapír

Sebők Orsolya

Az állampapírok lakossági állománya dinamikusan nő, az alapok piacán erőteljesen dominálnak a visszaváltások. A folyamat valószínűleg addig tart, amíg az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) nem változtat stratégiáján. Jelenleg a piacinál magasabb kamatfelárat ígér a lakossági forintokért, amelyek így soha nem látott arányban finanszírozzák a költségvetési hiányt. Lassan a piaci feltételű megtakarítások kárára.

Tovább olvasom »
államadósság, gazdasági kilátások, infláció

Mit látott az IMF a jósgömbben?

PP/MTI

Javultak a magyar gazdaság növekedési kilátásai a Nemzetközi Valutaalap (IMF) hétfőn közzétett Közép- Kelet- és Délkelet-Európát vizsgáló regionális tanulmánya szerint. Az őszi jelentésben szereplő 2,3 százalék helyett idén 2,7 százalékos gazdasági növekedést vár az IMF, jövőre pedig 2,3 százalékos bővüléssel számol.

Tovább olvasom »
alapkamat, államadósság, forintárfolyam, gazdasági kilátások, infláció, olajár

Egész jók a kilátásaink

piacesprofit.hu

Alapvetően optimisták az idei kilátásokat illetően a hazai intézményi befektetők, a fejlett és a feltörekvő piacokon egyaránt emelkedésre számítanak, az év második felében fel is minősíthetnek minket.

Tovább olvasom »
államadósság, gazdasági kilátások, gdp-növekedés, infláció, költségvetés, uniós források

Idén már csak kocog a pannon puma

piacesprofit.hu

Az Európai Bizottság (EB) úgynevezett “téli gazdasági előrejelzése” szerint 2015-ben és 2016-ban is a korábban vártnál lassabb gazdasági növekedésre számít Magyarországon, egyúttal a testület csökkentette az idei költségvetési hiányra vonatkozó prognózisát is.

Tovább olvasom »
államadósság, export, gazdasági kilátások, gazdasági növekedés, infláció, orosz embargó

A legnagyobb gondunk még mindig az államadósság

piacesprofit.hu

A magyar gazdaság szempontjából még mindig jelentős kockázatot jelent az államadósság alakulása, az orosz szankciók körének esetleges kiterjesztése, illetve a bizonytalan külső kereslet. Továbbra is meghatározó, sikerül-e élénkülnie a lakossági fogyasztásnak és a versenyszféra talpra tud-e állni és új – az állami beruházásoktól elszakadó – fejlesztésekbe kezdeni.

Tovább olvasom »
államadósság, gazdasági kilátások, gdp-növekedés, infláció, ipari termelés, költségvetés 2014

Már a GKI is szebbnek látja a jövőt

piacesprofit.hu

A GKI Gazdaságkutató Zrt. szerint az év eleji kedvező növekedési és inflációs adatok nagyrészt átmeneti tényezőknek köszönhetők, ugyanakkor az év egészében a gazdasági valamivel dinamikusabb, az áremelkedés alacsonyabb lehet a az intézet által korábban vártnál.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor