fenntarthatóság

fenntarthatóság, kerékpár, turizmus

Ingyen lehet teherbiciklit bérelni Bécsben

piacesprofit.hu

Bécsben mostantól bárki ingyen kölcsönözhet magának teherbiciklit. Egyelőre hét cargobike áll a lakosok rendelkezésére, de szeptembertől tizenegy teherbringából áll majd a flotta. Az üzemeltetők olyan üzletek, lokálok és irodák, amelyek a város támogatásával jutottak az új szállítóeszközhöz.

Tovább olvasom »
állatvédelem, fenntarthatóság, környezetvédelem, veszélyeztetett faj

50 éven belül kipusztulhatnak a majmok

kfarkas

Riasztó számokat közölt egy tanulmány, amely az ENSZ adatait vette figyelembe: eszerint az összes vadon élő állatfaj harminc százalékát a kihalás fenyegeti, ezen belül az összes főemlősfaj fele a kipusztulással néz szembe. A kihalás fő oka az emberi tevékenység: a mezőgazdasági célú erdőirtás és a nagyarányú környezetszennyezés.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, környezetvédelem, pálmaolaj, vendéglátás

Ha jó helyen eszünk, az esőerdőt is védjük

piacesprofit.hu

A környezetvédelemhez is a gyomron át vezet az út. Ma már van mód arra, hogy ne csak jókat együnk, de a jövő generációinak környezetét is védjük. Azok a vendéglátóhelyek amelyek időben felismerik ennek a trendnek a fontosságát, hosszú távra biztosíthatják, hogy foglaltak legyenek az asztalaik.

Tovább olvasom »
ághajlatváltozás, fenntarthatóság, globális felmelegedés, klímaváltozás, klímavédelem, szélsőséges időjárás

Ránk is egyre veszélyesebb a klímaváltozás

PP/MTI

Emelkedő tengerszinttel és egyre szélsőségesebb időjárási jelenségekkel, köztük egyre gyakoribb és intenzívebb hőhullámokkal, áradásokkal, szárazságokkal és viharokkal kell szembenézniük az éghajlatváltozás miatt az európai térségeknek az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) szerdán kiadott jelentése szerint.

Tovább olvasom »
élelmiszer-kereskedelem, élelmiszerpazarlás, fenntarthatóság, kiskereskedelem

A ronda krumpli olcsóbb lesz

piacesprofit.hu

Attól még, hogy egy krumpli nem az előírt formájú, vagy méretű, vagy a répa ölt szokatlan jelleget, az íze tökéletes. Egy hazai áruházlánc vezetésével nálunk is bevezetik azt az értékesítési formát, hogy a szépséghibás termékeket nem a szemétbe dobják, hanem olcsóbban adják a vásárlóknak.

Tovább olvasom »
automatizálás, fenntarthatóság, ipar 4.0, ipari robotok

Robotokkal a fenntarthatóságért

piacesprofit.hu

Sokan attól tartanak, hogy a robotok a valóságban is negatív hatással lesznek az életünkre, azonban ez korántsem megalapozott félelem. Sőt, megkönnyítik életünket, mivel sok olyan tevékenységet, munkafolyamatot átvesznek, amelyek számunkra veszélyesek, rendkívül nagy fizikai erőt igényelnek, vagy éppen túlzottan monoton jellegűek. De van egy másik nagy előnyük is, amelyről kevés szó esik. A növekvő automatizálás, a robotok elterjedése a fenntartható fejlődést is elősegíti.

Tovább olvasom »
állatvédelem, fenntarthatóság, környezetvédelem

Alig fedeztük fel, máris kiirtjuk

piacesprofit.hu

Egy szivárványos fejű kígyó, egy sárkányszerű gyík és egy, a Star Trek klingonjaira emlékeztető szalamandra is szerepel a Mekong vidékén tavaly felfedezett fajok között, amelyeket már most a kihalás fenyeget a Természetvédelmi Világalap (WWF) szerint a duzzasztógátak, az erőművek és a túlzott fakitermelés miatt.

Tovább olvasom »
fenntarthatóság, hulladékgazdálkodás, környezetvédelem, szemétkezelés, újrahasznosítás

Így legyünk zöldek karácsonykor

piacesprofit.hu

Karácsonykor átlagosan 30 ezer forint értékben vásárolunk ajándékot egymásnak. A legnépszerűbb termékek az illatszerek, a könyvek és a különböző divattermékek. Az ünnepek alatt a papírhulladék mennyisége is jelentős mértékben, akár 9 kilóra is megnőhet a különböző csomagolóanyagok használata révén.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor