külföldi munkavállalás

cégalapítás, diplomás munkavállaló, egyetemista, külföldi munkavállalás, vállalkozás indítás

A magyar egyetemista vállalkozna, a külföldi multihoz menne

piacesprofit.hu

Az elsőéves hallgatók harmada próbálna szerencsét külföldön a diploma megszerzése után, míg a vidéki munkavállalás csupán a fiatalok töredéke számára ideális jövőkép – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) legfrissebb Karrierterv kutatásából. A hazai diákok számára a saját vállalkozás létrehozása a legvonzóbb lehetőség, míg a külföldiek inkább ismert multinacionális cégeknél vagy nemzetközi szervezeteknél dolgoznának. A diplomázástól az elsőévesek idehaza elsősorban magasabb jövedelmet és biztos megélhetést, a külföldiek a tudás és műveltség megszerzését várják.

Tovább olvasom »
fiatal munkavállalók, fiatalok munkanélülisége, kivándorlás, külföldi munkavállalás

A nyugati országrészből mennének leginkább külföldre a fiatalok

piacesprofit.hu

Az állásban lévő 19-29 évesek 35 százaléka tervez külföldi munkavállalást, utoljára két éve volt ilyen magas a külföldre vágyók aránya. A nyugati országrészben élők közül pedig a fiatalok több mint fele számol ezzel a lehetőséggel, és itt érzik a legtöbben úgy, hogy könnyen találnának új állást – derült ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A diákok mintegy 46 százaléka próbálna szerencsét külföldön. 10-ből mindössze 4 dolgozó fiatal érzi magát megbecsültnek a munkahelyén, és bár arányuk nőtt, még mindig hasonlóan kevesen, a dolgozó fiatalok 36 százaléka lát előrelépési lehetőséget a jelenlegi helyükön.

Tovább olvasom »
brexit, külföldi munkavállalás, nagy-britannia

Megvan, mennyi magyar dolgozik Nagy-Britanniában

PP/MTI

A brit statisztikai hivatal (ONS) legújabb, visszatekintő becslése szerint az évtized közepén 1,3 millió közép- és kelet-európai EU-állampolgár tartózkodott életvitelszerűen Nagy-Britanniában, és közülük a mintegy 80 ezernyi magyar foglalkoztatottsági rátája volt a legmagasabb.

Tovább olvasom »
külföld, külföldi munkavállalás, munkakörülmények

Hol a legjobb dolgozni a világon?

odora

Ha a dolgozók szemszögéből nézzük, egyáltalán nem a világ legerősebb államai a legjobb helyek. Sőt, egy friss, amerikai felmérés szerint éppenséggel egy aprócska európai országban a legjobb dolgozni a világon. Megmutatjuk a többi toplistást is!

Tovább olvasom »
idegen nyelv, külföldi munka, külföldi munkavállalás, munkakeresés, továbbtanulás

A diákok fele külföldre menne

piacesprofit.hu

A fiatalok 51 százaléka szerint az elmúlt egy évben nehezebbé vált a továbbtanulás – derül ki a K&H fiatalok jóléti indexéből. A felmérés szerint az aktív keresők sem látják pozitívabban a jövőjüket: mindössze 26 százalékuk lát előrelépési lehetőséget jelenlegi munkahelyén, 43 százalékuk szerint azonban ez nem reális forgatókönyv. A külföldi munkavállalásról a diákok és az aktívan dolgozók véleménye jelentősen eltér: míg a diákok 54 százaléka, addig a dolgozók mindössze 19 százaléka fogadna el határon túli pozíciót.

Tovább olvasom »
fiatal vállalkozók, külföldi munkavállalás, vállalkozási hajlandóság

A saját vállalkozást akarnak a tanulók

piacesprofit.hu

A végzős hallgatók ötöde külföldre menne dolgozni, míg az itthon maradók töredéke vállalna vidéken munkát – derül ki a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) Karrierterv kutatásából. A megkérdezett egyetemisták többsége a saját vállalkozás létrehozását tartja a legvonzóbb jövőképnek.

Tovább olvasom »
adózás, gazdasági munkáltató, kettős adóztatás, külföldi munkavállalás

Így nem fizetünk duplán adót

piacesprofit.hu

Egyre több magyar dolgozó vállal átmeneti időre, vagy hosszabb távon külföldön munkát. De vajon a külföldön megszerzett jövedelem után mely országban kell adózni? A Bán és Karika Ügyvédi Társulás segít áttekinteni a kettős adóztatás és a gazdasági munkáltató szabályait a NAV gyakorlata alapján.

Tovább olvasom »
külföldi munkavállalás, nyugdíj, öngondoskodás

Magyar nyugdíj Floridából?

piacesprofit.hu

Egyszerűsödnek az amerikai munkavállalás feltételei. A munkavállalókra ezentúl a fogadó állam jogszabályai vonatkoznak, az 5 évnél rövidebb ideig a tengerentúlon dolgozók azonban kérhetik a magyarországi biztosítotti jogviszony fenntartását. A nyugdíjaknál össze kell számítani a biztosítási időket.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor