lakás

céges ingatlan, gki, GKI előrejelzés, ingatlan index, ingatlanpiac, lakás, logisztika

Ennyi volt a CSOK?

piacesprofit.hu

A GKI lakáspiaci indexe (ami az ingatlanos cégek, illetve a lakosság várakozásait sűríti egyetlen számba) értéke a jelen felmérés során Budapestre vonatkozóan mintegy 7, míg az ország egészére vonatkozóan 4 ponttal csökkent idén januárhoz képest. Az egy évvel ezelőttinél a fővárosi index 9, az országos 6 ponttal került lejjebb. A kilátások javuló tendenciája ugyan megtört, de a jelenlegi várakozások még mindig valamivel kedvezőbbek, mint amilyenek ezek a lakáspiaci intézkedés-csomag bejelentése (az új lakások áfájának csökkentése, illetve a CSOK kibővítése) előtt voltak. Budapesten a divatos lokációk esetében nem romlottak a kilátások, ezeken a területeken továbbra is élénk forgalom várható. A külső pesti területek esetében viszont érezhetően romlottak a várakozások, emellett a panelpiacon is jórészt kedvezőtlen irányú változás következett be.

Tovább olvasom »
ingatlan, közvéleménykutatás, lakás, magánélet, pszichológia

A gagyi lakás állhat a boldogság útjába

piacesprofit.hu

Ha rossz környéken lakik vagy felújításra szoruló lakásban, talán már a menekülési útvonalat tervezi és a szakításra szolgáló indokon gondolkodik a párja. Egy amerikai közvélemény-kutatás szerint sokkolóan magas azok száma, akik a lakás állapota alapján dobnák társukat.

Tovább olvasom »
arab, beruházás, dubai, egyiptom, építőipar, ingatlan, lakás, szmog, urbanizáció, városfejlesztés

Új Kairót építenének a sivatagban

klímablog

Koszos, büdös, zsúfolt és omladozó város Kairó, mégis nagy turisztikai célpont békeidőben, mert a város közelében vannak a gízai piramisok. Az egyiptomi kormány új fővárost húzna fel a sivatagban a dubai Burdzs Kalifa építtetőjével. Sokan ellenzik a tervet, mondván egy drága, csillogó-villogó város nem oldaná meg a lakhatási szegénység problémáját.

Tovább olvasom »
airbnb, kiadás, lakás, turizmus

Airbnb azaz a modern Zimmer frei – lehet szabályosan!

Sipa

Csinos lakásokkal jó környéken vagyonokat lehet keresni – mondják az Airbnb lakáskiadó szolgáltatás ismerői. Tény, hogy a szobáztatás-lakásoztatás 21. századi verziója jó a turistának és jó a tulajnak is – ha előzetesen már felmérte a fizetendő adó és a várhatóan befolyó nyereség arányát. A Piac&Profit segít, hogyan működhet szabályosan az új típusú szobáztatás.

Tovább olvasom »
duna house, ingatlan, ingatlanárak, ingatlanpiac, lakás, lakásárak

Ilyen lakás vásárolható 5-10 millió forint között

piacprofit.hu

Az ingatlan vásárlások zömét az 5 és 10 millió forint közötti ársávban bonyolítják országszerte: a Duna House felmérése szerint vidéken a vevők közel kétharmada költ ebben az árkategóriában, Pest megyében már csak a tranzakciók harmadát fedi le ez az ársáv, a főváros pesti oldalán az adás-vételek felét, Budán pedig nagyjából a negyedét teszik ki ezek az üzletek.

Tovább olvasom »
fenntartható építészet, fenntartható település, franciaország, lakás, passzívház

Gazdaságos és zöld szociális bérlakás

piacesprofit.hu

Történelmi okoknál fogva Magyarországon rendkívül alacsony az önkormányzati bérlakások, szociális bérlakások száma. Tovább rontja a képet, ha az új építésű bérlakások statisztikáit fürkésszük. Éppen ezért fontosak a példák. Az alábbiakban egy párizsi szociális bérházat mutatunk be, aminek külön érdekessége, hogy az épület gazdaságos üzemeltetése okán a tervezők passzívház megalkotását célozták meg.

Tovább olvasom »
ingatlanpiac, lakás

Most még nem késő lakást venni!

piacprofit.hu

2011 első felében az ingatlanpiaci szegmensek többségében megállt a 2008 végén indult árcsökkenés – derül az Otthon Centrum adataiból. Kialakult egy, a válság előtti időszakhoz képest jelentősen megcsappant kereslethez igazodott az új egyensúlyi árszint.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor