önkormányzat

badacsony, balaton, belföldi turizmus, borvidék, önkormányzat, turista szezon

Hosszabb turistaszezonért fognak össze a badacsonyiak

piacesprofit.hu

Kiszámíthatóbb idegenforgalmat, valamint hosszabb turistaszezont igyekszik teremteni Badacsonytomaj Önkormányzata a településen és annak környékén a vendéglátásban érdekelt valamennyi fél bevonásával, és a potenciális vendégkör egységes megszólításával. Összehangolt szolgáltatásokkal biztosítják, hogy minden időszakban kikapcsolódhassanak a vendégek, akiket újragondolt kommunikációval tájékoztatnak a lehetőségekről.

Tovább olvasom »
adózás, helyi adó, önkormányzat

Adót vetnek ki a nagy lakásokra

piacesprofit.hu

Ingatlanadót kell fizetniük januártól Salgótarjánban azoknak a magánszemélyeknek – az egyedülálló nyugdíjasok kivételével –, akik 140 négyzetméteresnél nagyobb lakásban élnek. Erről rendkívüli ülésen döntött kedden a nógrádi megyeszékhely közgyűlése. Nem ez az egyetlen szokatlan helyi adónem.

Tovább olvasom »
helyi adó, helyi adók, helyi iparűzési adó, hipa, lóadó, önkormányzat

Helyi adók: próbálkoznak az önkormányzatok

kfarkas

Több mint egy éve már, hogy szabad kezet kaptak az önkormányzatok a helyi adók kivetésében, azaz gyakorlatilag bármire kitalálhattak egy adónemet, és azt illetékességi területükön rendeleti úton bevezethették. Habár a legtöbb önkormányzat az iparűzési, kommunális és idegenforgalmi adón kívül nem vet ki más sarcot, vannak lokális érdekességek, mint a kutyákra kivetett – igaz, rövid életű – adó, vagy a legújabbak, a giccsadó és a lóadó. Ám nem csak a különleges adónemekben vannak eltérések, érdemes tehát alaposan körülnézni, mielőtt döntünk, hová jelentjük be a cégünket, vagy hol létesítünk telephelyet.

Tovább olvasom »
adó, adózási határidő, helyi iparűzési adó, hipa, iparűzési adó, önkormányzat

Kisokos a hipa-előleg fizetéshez

asalgo

A helyi iparűzési adó (hipa) kiszámítására és befizetésére a határidő már csak néhány nap, azaz szeptember 15-én hétfőn fizetnie kell mindenkinek, aki valamely önkormányzat területén székhellyel/telephellyel rendelkezik és állandó vagy ideiglenes jelleggel vállalkozási tevékenységet folytat. De honnan tudjuk, mennyi adóelőleget kell fizetnünk? Hogyan kell kiszámolni és mi történik, ha nem tudjuk befizetni?

Tovább olvasom »
mozgóbolt, önkormányzat, szezonális üzlet, utcai árusítás

Mozgóboltot nyitna? Így fogjon hozzá

asalgo

Tombol a nyár, javában tart a turistaszezon. Ez az az időszak, amikor a nyaralóhelyeket úgymond ellepik a fagylaltos kocsik , hotdog-és, hamburger árusok. Ez utóbbiak, már irodaházakban is egyre gyakrabban fellelhetőek. Milyen papírok kellenek ahhoz, hogy egy ilyen mozgóbolt működhessen és mennyibe kerül az engedély megszerzése? Utánajártunk.

Tovább olvasom »
mulasztási bírság, nav, önkormányzat

NAV-bejelentési kötelezettség: így kerülheti el a félmilliós adóbírságot!

piacesprofit.hu

A cégek többsége nem tud arról, hogy amennyiben vállalkozása adatai változnak, úgy azt a cégbíróság mellett külön be kell jelentenie az adóhatóságnak és az önkormányzatnak is. Ellenkező esetben 500 ezer forint mulasztási bírságot szabhat ki a hatóság a társaságra. Pontosan miket kell bejelentenie a cégnek és milyen határidővel?

Tovább olvasom »
oktatás, önkormányzat, uniós források

Negyven új bölcsis hellyel gazdagodik a Ferencváros

piacesprofit.hu

29 év után nyílik ismét bölcsőde Ferencvárosban: a 40 új férőhellyel 2013 szeptemberétől már 290 kisgyermek napközbeni ellátását tudja biztosítani a kerület. Az új, Thaly Kálmán utcában található intézmény 248 millió forintos uniós támogatással és 267 millió forintos önkormányzati önerő révén épülhetett meg.

Tovább olvasom »
hulladékkezelés, önkormányzat, szennyvíz

Csatornából terepjáró

piacprofit.hu

Akad még probléma az unió által támogatott környezetvédelmi programokkal, ám a pályázók egyre több tapasztalatot gyűjtöttek és egyre nagyobb eséllyel adnak be olyan tendert, amelynek nemcsak esélye van a támogatás elnyerésére, de fenntartható is, így pár év múlva nem kell ismét milliókat költeni rá – derült ki a Deloitte témával foglalkozó sajtóbeszélgetésén, ahol több tucat uniós finanszírozású, jelentős környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztési beruházással (hulladékgazdálkodási rendszerek, árvízvédelmi és ivóvíz-minőséget javító projektek, városi szennyvízkezelési és csatornázási beruházási programok) kapcsolatos, saját módszertanuk szerint összegzett tapasztalataikat foglalták össze.

Tovább olvasom »
kötvény, önkormányzat, svájcifrank

Nagyot bukott Hajdú-Bihar a frank-kötvényein

MTI

A 2008-ban kibocsátott, svájci frank alapú kötvényeinek visszavásárlására kényszerül a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat, miután a kibocsátó bank, élve szerződéses jogával, kezdeményezte a tranzakciót – hangzott el a megyei közgyűlés pénteki rendkívüli ülésén.

Tovább olvasom »
finanszírozás, hitel, kötvény, önkormányzat

Kötvények felé fordulnak a cégek

piac-profit.hu

Immáron az 550 milliárd forintot is meghaladja a piacon elérhető vállalatikötvény-állomány Magyarországon. Az elmúlt időszakban előtérbe kerültek az alternatív finanszírozási megoldások. A BNP Paribas Magyarország elemzése szerint az egész vállalati finanszírozási kultúrában pozitív irányú elmozdulás tapasztalható hazánkban: az alternatív megoldások mellett felértékelődtek a vállalatok számára a stabilitás, a kiszámíthatóság, az együttműködés és a lojalitás értékei.

Tovább olvasom »
energiafogyasztás, energiahatékonyság, hitel, magyarország, önkormányzat

Akár 1,3 milliárd forintnyi hitel energiahatékonyságra

klímablog/MTI

Az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) 15 millió euró refinanszírozási hitelkeretet biztosít az Erste Bank Hungary számára önkormányzati energiahatékonysági projektek megvalósításához. Egy önkormányzat, vagy önkormányzati projektcég maximum 5 millió eurót vehet fel, a maximális futamidő 15 év lehet, forintban és euróban is lehet igényelni az energiaprojekthez a hitelt. A beruházás sikeres megvalósítása esetén az EBRD hitelkeretét 20 százalékos mértékig az EU vissza nem térítendő támogatása is kiegészíti.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor