orosz embargó

donald trump, exxon, orosz embargó, oroszország, szankció, ukrajna

Milliós bírságot kapott az Exxon

KlimaBlogger

Az olajipari óriáscég a jelenlegi külügyminiszter, Rex Tillerson vezetése alatt sorozatosan megsértette az Oroszország ellen bevezetett pénzügyi szankciókat. 2014-ben szerződtek a Rosznyefttel szibériai és fekete-tengeri olajkutatásra, holott a cég igazgatóját, Igor Szecsint néhány héttel korábban feketelistázta az Obama-adminisztráció.

Tovább olvasom »
export, mezőgazdaság, orosz embargó, vámszabályok

Az oroszoknak jött be leginkább az embargó

piacesprofit.hu

Nem érte el célját az orosz embargó, sőt, a szankcióháború által elindított gazdasági folyamatok elsősorban az uniós tagállamok Oroszországgal gazdasági kapcsolatban álló cégeit érintik súlyosan negatívan, miközben Oroszország nemcsak az önellátásra rendezkedett be, de több mezőgazdasági termék esetében importőrből exportőrré vált. A legjobb, amit tehetünk, az alkalmazkodás.

Tovább olvasom »
állattenyésztés, élelmiszeripar, mezőgazdaság, orosz embargó

Ezért lepik el a tehenek Budapestet

piacesprofit.hu

Ma demonstrálnak a tejtermelők Budapesten, hogy felhívják a figyelmet a problémáikra: a nyerstej ára ugyanis meredeken zuhant az elmúlt hónapokban, dömpingáron árasztják el a piacot a nyugati termelők termékei, és ezen az uniós és állami támogatások sem sokat segítenek.

Tovább olvasom »
export, kkv export, orosz embargó, ttip

Az első csapás az orosz embargó, a következő a TTIP lesz

PP/MTI

Az orosz embargó durva és súlyos következményekkel jár Magyarország számára – mondta a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke, aki szerint a a készülőben levő, az Európai Unió és az Amerikai Egyesült Államok közti szabadkereskedelmi egyezmény is komoly kihívást jelenthet a magyar gazdaságnak.

Tovább olvasom »
export, kkv export, orosz embargó

1300 milliárdot buktunk az oroszok miatt

PP/MTI

Az oroszországi embargó mintegy 4,5 milliárd dollár (1300 milliárd forint) kárt okozott a magyar gazdaságnak, ennyire becsülhető a kieső export értéke – ismertette a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Oroszország által elrendelt embargóból fakadó külgazdasági intézkedésekért felelős miniszteri biztosa.

Tovább olvasom »
áfacsökkentés, mezőgazdaság, orosz embargó, tejtermelők

Áfacsökkentést kérnek a tejesek

piacesprofit.hu

Azonnali lépéseket kér a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöksége a kormánytól és Brüsszeltől. Szeretnék, ha öt százalékra csökkenne januártól bizonyos termékek áfája, illetve kompenzációt kérnek az orosz embargó miatt kiesett bevételükért.

Tovább olvasom »
élelmiszeripar, orosz embargó, tejtermelők

Ráfizetnek a tejtermelők

PP/MTI

A magyar termelők az önköltségi ár alatt, literenként 75 forintért adják el a tejet a feldolgozóknak – mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács ügyvezető igazgatója az M1 csatornán.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor