oroszország

donald trump, exxon, orosz embargó, oroszország, szankció, ukrajna

Milliós bírságot kapott az Exxon

KlimaBlogger

Az olajipari óriáscég a jelenlegi külügyminiszter, Rex Tillerson vezetése alatt sorozatosan megsértette az Oroszország ellen bevezetett pénzügyi szankciókat. 2014-ben szerződtek a Rosznyefttel szibériai és fekete-tengeri olajkutatásra, holott a cég igazgatóját, Igor Szecsint néhány héttel korábban feketelistázta az Obama-adminisztráció.

Tovább olvasom »
betegség, éghajlatváltozás, Északi-sark, globális felmelegedés, járvány, klímaváltozás, metán, oroszország, permafrost, tudomány, vírus

Halálos vírusokat éleszthet fel a klímaváltozás

KlimaBlogger

Lépfene, bubópestis, fekete himlő és spanyolnátha vírus – ezek mind ott lapulnak Szibéria fagyos talajában a korábban eltemetett áldozatok testében. Ha kiolvadnak, még mindig fertőzhetnek, globális járványokat okozhatnak – figyelmeztetnek francia tudósok. Olyan vírusok is felszínre kerülhetnek, amik az ősidőkben sújtották az emberiséget.

Tovább olvasom »
éghajlatváltozás, Északi-sark, földgáz, globális felmelegedés, klímaváltozás, nukleáris, olaj, oroszország, ritkaföldfém

Harc indul az Északi-sarkért?

KlimaBlogger

Az Északi-sarkon van a világ felfedezetlen, de kitermelhető földgázkészletének közel egyharmada, olajkészletének 13%-a, valamint nagy mennyiségű ritkaföldfém, amik az elektromos autók motorjaihoz kellenek. A Szovjetunió 1991-es összeomlása óta nem volt ennyi orosz nukleáris rakéta a régióban, mint most.

Tovább olvasom »
befektetés, olajár, oroszország, pénzpiac, részvénypiac

Megéri megbízni Oroszországban?

piacesprofit.hu

Annak ellenére, hogy a 2016-os évet a rubel komoly volatilitással kezdte, januárban pedig csökkent az olaj ára, az oroszországi kötvények meglepően jól teljesítettek, és távol tudták tartani magukat a kockázatosabb eszközosztályokban tapasztalható év elejei felfordulástól – véli a Saxo Bank elemzője.

Tovább olvasom »
orosz embargó, orosz piac, oroszország

Ideje pénzre váltani az orosz kapcsolatokat

Timár Gigi

A nehézségek ellenére is mindenképpen érdemes az orosz piacra koncentrálni Tóth Imre, az MKIK Magyar-Orosz tagozatának elnöke szerint. Az érvek mellett arról is beszélt a Piac&Profit konferenciáján, hogy miben hiányolja a kormányzat segítségét és mit javasol a Kamara a kkv-k támogatására.

Tovább olvasom »
orosz embargó, orosz piac, oroszország

Idén is nehéz lesz az orosz piacon működni

piacesprofit.hu

A magyar-orosz gazdasági kapcsolatokban érintett magyar vállalatok többsége úgy érzékeli, hogy 2015-ben is nehéz lesz az orosz piacon eredményesen tevékenykedni, ezért az egyik legfontosabb feladat az új orosz lehetőségek feltérképezése és ezekhez a finanszírozás megteremtése – mondta Tóth Imre, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) magyar-orosz tagozatának tiszteletbeli elnöke azt követően, hogy konzultáltak az embargó hatásáról, a várható helyzetről.

Tovább olvasom »
kereskedőház, külpiaci terjeszkedés, orosz piac, oroszország

Putyin jót tett a kkv-knak?

PP/MTI

Magyarország négy kereskedőházat hoz létre Oroszországban, Jekatyerinburgban, Kazanyban, Rosztovban és Szentpéterváron – jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter.

Tovább olvasom »
büntetés, Északi-sark, greenpeace, olajkitermelés, oroszország, terror

Maffia-módszerekkel számolnak le a Greenpeace-szel Oroszországban

Kriston László

Az orosz hatóságok nyílt tengeri kalózkodással vádolják az északi-sarki olajkitermelés ellen tüntetőket. A környezetvédelmi szervezet vezetője, Kumi Naidoo saját magát ajánlotta ”letétnek” a harminc aktivista szabad lábra helyezéséhez. Október 18-ra virradó éjjel símaszkos emberek törtek be a Greenpeace murmunszki irodájába, a városban, ahol az aktivistákat fogva tartják.

Tovább olvasom »
export, keleti nyitás, kkv export, orosz piac, oroszország, PP konferencia

Hogyan üzleteljünk Oroszországban?

Timár Gigi

Oroszország hatalmas felvevőpiaca látszólag óriási lehetőségeket tartogat a hazai kkv-k számára. De csak azok a vállalkozások lesznek sikeresek, amelyek tudják, hová, mivel, kiken keresztül lehet erre a sajátos piacra bejutni, és elsajátítják az eredményes üzlethez szükséges ismereteket a legjobb ágazatoktól a finanszírozásig. Először lássuk a gazdasági környezetet, a katalizátorokat és gátló tényezőket az orosz-magyar üzleti kapcsolatok szintjén.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor