szankció

donald trump, exxon, orosz embargó, oroszország, szankció, ukrajna

Milliós bírságot kapott az Exxon

KlimaBlogger

Az olajipari óriáscég a jelenlegi külügyminiszter, Rex Tillerson vezetése alatt sorozatosan megsértette az Oroszország ellen bevezetett pénzügyi szankciókat. 2014-ben szerződtek a Rosznyefttel szibériai és fekete-tengeri olajkutatásra, holott a cég igazgatóját, Igor Szecsint néhány héttel korábban feketelistázta az Obama-adminisztráció.

Tovább olvasom »
büntetés, elbocsátás, munkahelyteremtés, munkavállaló, szankció

Milyen eszközökkel lehet fegyelmezni a munkavállalót?

asalgo

Az elbocsátásnál költséghatékonyabb a fegyelmi eszközökhöz nyúlni egy jó munkát végző, ritkán hibázó munkatárssal szemben, hiszen igen sok időbe, energiába és pénzbe kerül egy új munkavállaló betanítása. De melyik a megfelelő fegyelmezési eszköz? Mire ad lehetőséget a Munka Törvénykönyve?

Tovább olvasom »
nav, online kassza, szankció

Nem akarnak sok boltot bezárni kassza probléma miatt

piacesprofit.hu

Az év elején még nem kell arra számítani, hogy üzleteket zárnak be az online pénztárgép hiánya miatt. Vágújhelyi Ferenc, a NAV informatikai elnökhelyettese a Magyar Nemzetnek nyilatkozva elmondta, a hatóságnak az a szerepe, hogy segítse a gazdaságot, nem az, hogy megbénítsa az országot. Az ellenőrzések során azt vizsgálják, megtett-e mindent a kereskedő az átállás érdekében.

Tovább olvasom »
adócsalás, áfa, áfa-csalás, eu, szabályozás, szankció

Határozott lépések az adócsalás ellen

piacesprofit.hu

Adózási bűncselekmények esetén alkalmazandó közös minimumszankciók, határokon átnyúló adóazonosító szám, az uniós adófizetők chartája és az eddigieknél határozottabb közös intézkedések az adóparadicsomok felszámolására -ez csupán néhány a Bizottság konkrét elképzelései közül, amelyek célja megfékezni az EU-n belüli adócsalást és adókikerülést.

Tovább olvasom »
eu, irán, szankció

Se benzin, se utazás, se üzlet

EUvonal

Szankciók bevezetésére készül az Európai Unió Irán ellen arra az esetre, ha Teherán nem hajlandó záros határidőn belül megegyezni atomprogramjáról. Elsősorban az üzemanyagimportra szoruló országba irányuló benzinszállítások leállítását fontolgatják Brüsszelben, de tervezik a vízi és légi forgalom korlátozását is.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor