székhelyszolgáltatás

jogszabály módosítás, székhely, székhelyszolgáltatás

Egy év haladékot kapnak a székhelyszolgáltatók

piacesprofit.hu

Nagy port kavart a július 1-én életbe lépett igazságügyi miniszteri rendelet, mely a székhelyszolgáltatók számára olyan többletkötelezettségeket állapított meg, amellyel sokuk további tevékenységét ellehetetleníti. Az IM június 30-án közzétett rendelet-tervezete máris módosítaná a július 1-i székhelyszolgáltatásról szóló rendeletet, tisztázva egyes megfogalmazásokat és némileg lazítva az eredeti rendelet szigorú követelményein.

Tovább olvasom »
céges ingatlan, iroda, székhely, székhelyhasználat, székhelyszolgáltatás, telephely

Bajban vannak a székhelyszolgáltatók

piacesprofit.hu

Egy július 1-től hatályos minisztériumi rendelet várhatóan ellehetetleníti Magyarországon a legtöbb, professzionálisan működő székhelyszolgáltató működését. Az új szabályozás ugyanis előírja, hogy székhelyszolgáltatás alapjául a jövőben csak olyan ingatlan szolgálhat, amely a székhelyszolgáltató kizárólagos tulajdonában áll. A legtöbb professzionális székhelyszolgáltató azonban ma Magyarországon bérelt irodában nyújtja ezeket a szolgáltatásokat – összegzi a Jalsovszky Ügyvédi Iroda.

Tovább olvasom »
cégbejegyzés, cégtemető, ipari park, nav, székhely, székhelyszolgáltatás

Így néz ki egy cégtemető

piacesprofit.hu

Magyarországon gyakori, hogy egy címen sok cég jelenik meg, mert tulajdonosaik szeretnék cégüket távol tartani tényleges és ellenőrizhető ingatlanaiktól. Van olyan cím Magyarországon, amelyet több mint 1800 cég választott székhelyül az elmúlt három évben – írja az Opten sajtóközleménye.

Tovább olvasom »
európai bíróság, jogszabály módosítás, székhely, székhely áthelyezés, székhelyszolgáltatás

Szabadabban választhatnak székhelyet a cégek

piac-profit.hu

Az Európai Unió Bírósága egy mostani ítéletében megerősítette, hogy a cégeknek általános jelleggel lehetőségük van az EU-n belül nemzetközi székhelyáthelyezésre a jogalanyiságuk megőrzése mellett.  Egységes uniós jogi szabályozás hiányában azonban ennek jelenleg még számos tagállamban, így Magyarországon is, nemzeti jogi akadálya van.  Ezt támasztja alá a Wolf Theiss Ügyvédi Iroda által lefedett országokban végzett gyors felmérés is.

Tovább olvasom »
adóhatóság, székhelyszolgáltatás

Nem lehet lelépni az adóhatóság elől

piac-profit.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerint több ezer gazdasági társaság van bejegyezve valamilyen kockázatosnak ítélt székhelyre! Ráadásul közel 1500 cég váltott egy éven belül legalább kétszer székhelyet, ami valószínűsítheti a hitelezők vagy a hatóság előli menekülést. Céginformációs szolgáltatók szerint óvatosan kell üzletelni a sokat költöző cégekkel!

Tovább olvasom »
kkv irodabérlet, székhelyszolgáltatás, virtuális iroda

A főnök megint pizsamában van?!

piacesprofit.hu

Kényelmesen intézni otthonról a családi vállalkozás ügyeit, miközben a cég irodájaként egy jó nevű budapesti üzletközpont címe szerepel – sokan választják ezt a megoldást, bár legalitása bizonyos esetekben kétséges. A Regus adatai szerint csak az utóbbi három hónapban majdnem duplájára nőtt a virtuális irodák száma a fővárosban.

Tovább olvasom »
adóhatóság, adóminimalizálás, nav, székhelyszolgáltatás

Veszélyes adóminimalizálás: nyomoz az adóhatóság

piac-profit.hu

Szaporodnak az interneten hirdetett székhelyszolgáltatatások, és egyre több cég él a lehetőséggel, hogy havi néhányezer forintért kapjon egy címet, ahová bejelenti a vállalkozását. Csakhogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) állásfoglalása szerint a nem ügyvéd által nyújtott szolgáltatás illegális, ráadásul a szolgáltatók közreműködésüket elsődlegesen az adókötelezettségek alól való kibújás eszközeként kínálják. Szolgáltató és a szolgáltatást igénybevevő egyaránt szigorú ellenőrzésre és komoly büntetésre számíthat. Eddig több ezer adózó ellen indult eljárás.

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor