ukrajna

donald trump, exxon, orosz embargó, oroszország, szankció, ukrajna

Milliós bírságot kapott az Exxon

KlimaBlogger

Az olajipari óriáscég a jelenlegi külügyminiszter, Rex Tillerson vezetése alatt sorozatosan megsértette az Oroszország ellen bevezetett pénzügyi szankciókat. 2014-ben szerződtek a Rosznyefttel szibériai és fekete-tengeri olajkutatásra, holott a cég igazgatóját, Igor Szecsint néhány héttel korábban feketelistázta az Obama-adminisztráció.

Tovább olvasom »
alapkamat, forintárfolyam, ukrajna

Nem Ukrajna miatt gyenge a forint

piacesprofit.hu

Rövid távon a piaci mozgásokat elsősorban az Ukrajnából érkező hírek alakíthatják, azonban természetesen az áprilisi országgyűlési választások is befolyásolhatják a magyar befektetési eszközök megítélését. Nagyobb elbizonytalanodást a választás valószínűleg nem okoz majd, mivel a piaci szereplők többsége nem számít kormányváltásra a CIB Bank elemzői szerint.

Tovább olvasom »
balkán, horvátország, kárpát régió üzleti hálózat, szerbia, szlovénia, ukrajna

Miért mennénk messze?

kkummer

Az 550.000 négyzetkilométeres Balkán mindig is a nagyhatalmak érdeklődésének középpontjában állt, elég csak a görögökre, rómaiakra vagy épp az Ottomán Birodalomra gondolni. Most Magyarország vállalkozásainak fókuszába kéne kerülnie, hiszen (Ukrajnával együtt) rengeteg lehetőséget tartogat.

Tovább olvasom »
ukrajna

Kínos: minden ötödik ukrán választó eladná a voksát

piac-profit.hu

Meglepő eredményt hozott a közelgő ukrán önkormányzati választás előtti közvéleménykutatás, amelynek keretében 2000 embert kérdezett meg két civil szervezet, a Demokratikus Kezdeményezés Alap és az OPORA A megkérdezettek mindössze 8,5 százaléka gondolja úgy, hogy az október 31-i választás tisztességes lesz. A többség jogsértésekre számít, ám arról megoszlanak a vélemények, hogy ezek érdemben befolyásolják-e majd az eredményeket. – szerepel az ELTE Társadalomtudományi Kar összeállításában.

Tovább olvasom »
gáz, gázválság, nabucco, ukrajna

Kóka januári gázválságtól tart

PP/MTI

Két hét múlva újabb gázválság fenyegetheti Európát, miután az orosz Gazprom elnöke karácsonykor a szállítások ismételt leállítását helyezte kilátásba arra az esetre, ha a gazdasági nehézségekkel küszködő, elnökválasztás előtt álló Ukrajna január 11-ig nem teljesíti az Oroszországgal szemben fennálló fizetési kötelezettségeit – mondta szerdán az MTI-nek Kóka János.

Tovább olvasom »
energia, gázválság, olaj, ukrajna

Idén nem kell az olajellátásért aggódnunk?

klímablog/MTI

Létrejött az elvi megállapodás Ukrajna és Oroszország között az európai fogyasztóknak szánt orosz nyersolaj jövő évi ukrajnai tranzitjáról, az erről szóló megállapodás szövegét két napon belül aláírják – jelentette be az orosz energiaügyi minisztérium hétfőn este. A minisztérium szóvivője hozzátette: a megállapodás biztosítja az európai fogyasztók hosszú távú és stabil ellátását.

Tovább olvasom »
gáz, gazprom, ukrajna

“Szerintem az oroszok januárban újra elzárják a gázt”

piac-profit.hu

A magyar lakosság 60 százaléka szerint januárban valószínűleg, 15 százalék szerint biztosan megismétlődik a 2009 januári orosz-ukrán gázválság – ez derült ki az energiainfo.hu és a Forsense közös felméréséből. A megkérdezettek többsége szerint Magyarország érdemi lépéseket tett az ellátásbiztonság javítása érdekében.

Tovább olvasom »
olaj, ukrajna

Most az olaj nem jön Ukrajnából

klímablog/MTI

Műszaki problémák miatt leállt a szállítás a Magyarországot is ellátó Barátság kőolajvezetéken – jelentette szerdán a Ria Novosti orosz hírügynökség. A Mol szerint a szállítási kimaradás nincs hatással a finomításra, a társaság készletei több napra elegendők.

Tovább olvasom »
eu, gáz, ukrajna

A gáztartozásra nincs egy centünk sem

MTI

A Európai Unió költségvetésében nincs olyan pénzkeret, amelyből segítséget lehetne nyújtani Ukrajnának oroszországi gázimportjának finanszírozásához – jelentette ki pénteken Brüsszelben José Manuel Durao Barroso, az Európai Bizottság elnöke.

Tovább olvasom »
gáz, oroszország, ukrajna

Ukrán köszönömmel zárult a gázvita

MTI

Julija Timosenko ukrán miniszterelnök szerint a múlté már a gázszállítások miatt keletkezett feszültség az orosz-ukrán viszonyban, és köszönetet mondott Oroszországnak, amiért nem kell kötbért fizetnie, ha nem veszi át a januári szerződésben szereplő gázmennyiséget.

Tovább olvasom »
politika, ukrajna, vagyon

A miniszteri fizetésből nem telik ilyen órára…

MTI

Az ukrán elit tagjainak bevallott jövedelme köszönő viszonyban sincs költekezésük mértékével. Az utóbbi években hadseregnyire duzzadt azoknak az állami tisztségviselőknek a száma, akiknek az adóhatósághoz benyújtott jövedelembevallása nem nyújt magyarázatot a nem titkolt fényűző életvitelükre – írta pénteki számában a kijevi Korreszpondent.

Tovább olvasom »
ukrajna, válság

Nagyot zuhant Ukrajna

MTI

Az ukrán elnök szavai szerint az idei első két hónapban – a tavalyi első két hónaphoz képest – több mint negyedével csökkent az ukrán gazdaság teljesítménye. 

Tovább olvasom »

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor