Hackereket keres az Unicredit

2017. július 26. szerda - 18:29 / piacesprofit.hu
  •    

Az UniCredit a szlovén ABC Acceleratorral partnerségben meghirdette az első UniCredit Hackathon CEE nemzetközi versenyt, amelyre 2017. szeptember 2-3-án kerül sor Ljubljanában. A versenyen az új pénzforgalmi irányelvvel (PSD2) kapcsolatban dolgoznak ki innovatív megoldásokat a résztvevők. Az UniCredit – saját munkatársain kívül – külsős fejlesztők és tervezők, „out of the box thinker”-ek jelentkezését is várja augusztus 24-éig!

A Hackathon, vagyis hacker-maraton, egy intenzív, két napon át tartó folyamatos verseny innovatív és kreatív emberek számára, ahol a résztvevők csoportokban dolgoznak ki megoldásokat az új pénzforgalmi irányelv (PSD2) kihívásaira. A Hackathonon a feladat az új pénzforgalmi irányelvből kiindulva a következő lesz: ”Hogyan használhatjuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat értékteremtésre?” Ez jelentheti például ügyféladatok elemzésére szolgáló platformok fejlesztését, aminek célja a még jobb ügyfélélmény.

A résztvevők ezen az oldalon a világ bármely részéről jelentkezhetnek 2017. augusztus 24-éig . A győztes csapatok pénzjutalomban részesülnek, és lehetőséget kapnak arra, hogy projektjüket bemutassák az UniCredit Group CEE Division menedzsmentje számára szeptember 7-én, Ljubljanában. A győztes csapatok tagjai arra is meghívást kaphatnak, hogy a későbbiekben részt vegyenek a megoldás bevezetésében.

hacker

Kép:Pixabay

Fejlesztenie kell a bankoknak

A PSD2 (a pénzforgalmi szolgáltatásokról szóló új uniós irányelv) értelmében az uniós pénzügyi intézmények – több más új szabály mellett – a jövőben kötelesek harmadik fél szolgáltatók számára hozzáférést biztosítani az általuk vezetett ügyfélszámlákhoz. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a pénzintézeteknek – az ügyfelek megfelelő felhatalmazása alapján – ki kell adniuk az ügyfélszámlákkal kapcsolatos információkat, és kötelesek teljesíteni a harmadik fél szolgáltatókon keresztül érkezett megbízásokat.

Házon belül van a nagy gond a legtöbb cégnél
Egyre nagyobb károkat okoz a cégeknek az adatlopás, ráadásul a hackerek akár már a fizikai gépekben is képesek kárt tenni. Ugyanakkor még mindig kevés figyelem fordul a “házon belüli” biztonsági kockázatokra, pedig itt is lehet nagy galiba.

A versenyen független fejlesztők, fintech startupok és szoftverfejlesztők képviselői, illetve a jövő független gondolkodói mellett az UniCredit érdeklődő munkatársai közösen ötletelnek majd azon, hogy az új pénzforgalmi irányelv keretein belül hogyan lehet értéket teremteni az ügyfelek és a bank számára. „Hisszük, hogy az innováció lényeges eleme a hosszú távon fenntartható banki üzletmenetnek, valamint az ügyfelek és a bank közötti még jobb kapcsolatnak. Az UniCredit Hackathon CEE lehetőség arra, hogy a bankon belüli és kívüli fiatal tehetségek új, jól alkalmazható megoldásokat tudjanak tervezni és kidolgozni” – mondta Carlo Vivaldi, az UniCredit CEE Division vezetője.

„A vállalkozások világszerte keresik a választ arra, hogy saját működésüket hogyan tudnák hatékonyan átalakítani. A startupokkal közösen keresik azokat a megoldásokat, amelyekkel üzletmenetüket még innovatívabbá, átláthatóbbá és rugalmasabbá tehetik. Manapság a sikeres projektek mindkét világ szemléletmódját ötvözik” – mondta Urska Jez, az ABC társalapítója és az ABC Slovenia ügyvezetője.

Minden cégnek kell egy saját hacker
Ma az üzleti életben a vállalkozások fő fegyvere az információ, amely eddig sosem látott formában és méretben özönlik a cégekhez. A szinte végtelen mennyiségű adat megértése és elemzése, szakszerű rendszerezése és biztonsága olyan speciális szakemberekre hárul, akikről pár évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy szükségünk lesz rájuk.
Info & tech
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor