Üzleti tippek az uborkaszezonra

2017. július 25. kedd - 10:20 / piacesprofit.hu
  •    

A nyári hónapokban valamelyest alábbhagy az üzleti pörgés. A könnyebbnek tűnő napok ellenére a feladatok azonban csak látszólag csökkennek. Íme, néhány hasznos tipp Grant Cardonetól, az Entrepreneur.com szerzőjétől arra, hogyan vészeljük át az uborkaszezont.

Ne vegyen vissza a tempóból! Figyeljen oda, hogy mindenki ugyanolyan intenzitással végezze a munkáját. A nyári meleg ellenére ne lazsáljon senki! Fogalmazzon meg konkrét célokat, amelynek elérése érdekében mindent megtesznek. Ha megvan a kellő motiváció, működni is fog – és másokra is ösztönzőleg hat.

Kép: Fotolia

Kép: Fotolia

Építse kapcsolatrendszerét! Fókuszáljon azokra a potenciális ügyfelekre, akik a júliust és az augusztust is intenzív munkával töltik. Kezdeményezzen velük találkozót, építse töretlenül a kapcsolati hálót! Légyen nyitott, ismerjen meg minél több embert, hiszen sosem lehet tudni, később melyik ismeretség válik majd kölcsönösen hasznossá.

Ne adja fel! Először is szabaduljon meg attól a tévhittől, hogy nyáron mindenki nyaral. Inkább gondolja végig, vállalkozása célközönsége minek örülne a legjobban, majd ragadja meg a munka kreatív oldalát. Csomagolja újra termékeit, alakítson ki új, extra szolgáltatást vagy vezessen be egy különleges nyári témájú promóciót.

+1 Ne feledkezzen meg arról, hogy a kiemelt partnereinek most is jár a fokozott figyelem! Szervezzen különleges, egyedi eseményeket, hogy megóvja az erős, stabil kapcsolatot a jövőben is. A lényeg, hogy érezzék a hűségükért viszonzott köszönetet.

Mit csináljunk a cégben a nyári holtszezon alatt?
Itt a nyár, tenger, Balaton. Pár nap szabadságot ilyenkor még a sztahanovisták is kivesznek. A turizmus csúcsra pörög, jól megy a fagyiárusoknak, a jégkrémgyártóknak, és sörből is ilyenkor fogy a legtöbb. Azonban más szektorok szereplői ilyenkor általában kényszerpihenőre mennek, lelassul az üzlet és a cégen belüli élet is. De azért nem érdemes mindennel leállni, sőt egyes területeket ilyenkor lehet a legjobban felpörgetni.
Cégvezetés & irányítás
Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Segítünk kiszámolni

EKÁER kalkulátor

kalkulátor

Céges bankszámla

kalkulátor

Pályázatkereső

kalkulátor